هوش کلامی چیست؟ ۷ تمرین برای افزایش هوش کلامی

هوش کلامی چیست؟ ۷ تمرین برای افزایش هوش کلامی

هوش کلامی چیست؟ و میلاد چگونه از آن استفاده میکرد؟

من در مدرسه معمولا جزو دانش‌آموزان شیطون و بازیگوش بودم.خودم هم به مخیلم سر نمیزد یک روز معلم بشم.تو دوران مدرسه همکلاسی هایی ( شما بخوانید هم دست) داشتم که هرکدامشان در یک حوزه قدرتمند بودند.مهمترین آنها میلاد بود.امکان نداشت شما به میلاد یه تیکه‌ای بندازی و این بشر یه جواب تو جیبش نداشته باشه.طفلک خیلی از اوقات به خاطر حاضر جوابی از کلاس اخراج میشد.بعدها در دانشگاه فهمیدم که میلاد شیطون نبود.میلاد نابغه‌ی هوش کلامی بود.

 

 

هوش کلامی چیست و راه‌های تقویت آن چگونه است؟

Linguistic Intelligence یا هوش کلامی زبانی که از مجموعه هوش‌های گاردنر استخراج شده است.

حواستان باشد این موضوع را با فن بیان یکی نکنید‌ها.فن بیان نیاز به زبان و صدا دارد.یعنی شخص باید حضور داشته باشد تا شما متوجه قدرت فن بیان او بشوید.اما موضوع الان ما هوش کلامی است.هوش کلامی یعنی کاربرد موثر زبان.مثلا ما شاعری داریم مثل مولانا که تا به حال صدایش را نشنیده‌ایم اما قدرت انتخاب کلماتش و هوش کلامی‌اش را خوب میدانیم.

 

 

اصل و اساس هوش کلامی چیست؟

اگر بخواهم هوش کلامی را در سه کلمه به شما بگویم میشود استفاده‌ی بجای کلمات.همین! در ادامه کامل بهتون یاد میدهم که چطور هوش کلامی خودتان را قوی کنید اما در این‌حد بدونید که نمیخواهیم آپولو هوا کنیم.یا بهتر بگم بحث هوش کلامی یک بحث کاملا اکتسابی هست.شما هم میتوانید مثل میلاد حاضر جواب باشید. شما هم میتوانید شعر بگویید. شما هم میتوانید مردم را قانع کنید و خوش کلام باشید. برای همین من ۷ تکنیک فوق حرفه‌ای بهتون یاد میدهم.

 

 

هوش کلامی چیست؟

هوش کلامی چیست؟ راه های افزایش هوش کلامی

 

۱.بازگشت به داستان‌ها کودکانه

داستان‌ها هوش کلامی را به شدت تقویت میکنند.جالبه بدونید من و میلاد هر دو از کسایی بودیم که حسابی تو بچگی داستان شنیده بودیم.حالا نرید سراغ حسن کچل و … کتابی که من براتون پیشنهاد میکنم نثر روان مثنوی مولاناست .خدا رو شکر تو بازار هم پره.کلی نویسنده زحمت کشیدند تمام ابیات رو به فارسی روان و امروزی نوشتن به اضافه اینکه اشعار هم لابه‌لای متن هست.حالا شما چی کار میکنید؟ هر جا کلمه جدید و خوش صدا دیدید روش با ماژیک فسفری خط میکشید.اینجوری بعد از یک مدت ذهنتان دنبال کلمات خوب میگرده.

 

۲.روزی ۵ واژه جدید حفظ کنید

من پیشنهادم مطالعه شعر و کتاب هست.اما اگر حوصله ندارید سایت واژه یاب میتونه بهتون کمک کنه که معنی خیلی از کلمات را بدانید.مثلا همین کلمه هوش در واژه یاب کلمات دیگری مثل خرد عقل روان فهم شعور حافظه را هم در کنار خودش دارد.قطعا از نظر علمی این کلمات هم معنی نیستند اما این تمرین باعث افزایش غول‌آسای دایره لغات ما میشود.

 

۳.تخلیه ضمیر ناخودآگاه

قبل از اینکه بروم رشته‌ی روانشناسی، کم و بیش تاتر کار میکردم.اونجا یه استاد داشتیم که این تمرین رو به ما یاد داد و گفت تا انجام ندادید حرف نمیزنید.معلوم بود کار عجیب غریبی میخواهد باشه.گفتش هر شب قبل از خواب یک کاغذ و قلم بالا سرتون میذارید، صبح تا بیدار شدید شروع میکنید به نوشتن.هرچیزی که به ذهنتون اومد.هرچیزی.بعدش اگر دوست داشتید نگه دارید و اگر دوست نداشتید بندازید دور.قطعا نوشته‌ها سر و ته ندارد اما نتیجه فوق‌العاده بود.بعدها در دانشگاه فهمیدم این یکی از روش‌های یونگ و فروید برای تخلیه ناخودآگاه هست.یادتون باشه یه بازیگر تاتر باید هوش کلامی قوی داشته باشه.پس مطمعن باشید این روش یک روش اثبات شده است.

 

۴.بازی با لغات

به لطف تکنولوژی بازی‌های مختلفی برای گوشی های موبایل اومده که هر کدومشون به شیوه‌ای هوش کلامی مارا افزایش میدهد.همین الان سرچ کنید بازی لغات کلی نتایج مختلف میبینید.یکی از این بازی‌ها که من هم خیلی دوست دارم.بازی آمیرزا هست.تو این بازی باید با چند حروف کلمات مختلف بسازید. مثلا با ر ح م میشود دو کلمه حَرَم و رَحْم را ساخت.حتما بازی کنید، احتمال زیاد معتادش میشوید.

 

۵.لیست احتمالات

یک لیستی آماده کنید و بنویسید که چه شرایط و اتفاقاتی میتواند بیوفتد.خودتان پاسخ‌ها را آماده کنید.مثلا میلاد دماغ بزرگی داشت و میدونست همیشه سر این دماغ مسخره میشه واسه همین کلی جواب از قبل تو جیبش داشت.یه بار سر کلاس معلم گفت میلاد تو فقط نوک دماغتو میبینی (‌یعنی خودخواهی و حواست به خودته) میلادم گفت آقا نوک دماغ ما انقدر جلوعه که حواسمون به همه هست.یا مثلا میگن دوست نداری ازدواج کنی؟کسی که جواب آماده نداره و میدونه این سوال ازش پرسیده میشه با این سوال کلا خودشو میبازه.اما کسی که هوش کلامی بالا داره از قبل جواب آماده داره.که ای وای راست میگیناااا اصلا حواسم نبود ازدواج کنم.ممنون که یاداوری کردید.خلاصه خیلی از سوال‌ها رو میتونید حدس بزنید و خیلی از جواب‌ها رو آماده کنید.

 

۶.توجه دقیق‌تر به فیلم‌ها و سریال‌ها

قطعا بعد از خواندن این مطلب نگاهی متفاوت به فیلم‌ها و سریال‌ها دارید.از این به بعد باید خودتان را جای تک تک کاراکترها قرار بدهید و ببینید شما در آن شرایط چه واکنشی نشان میدادید؟ مثلا در فیلم پدرخوانده دیالوگهای نابی پیدا میکنید که میتواند به شما کمک کند.پس از این به بعد فقط فیلم نمیبینید.جوری فیلم میبینید که انگار شما قرار است بازیگر باشید و شما در ان شرایط قرار دارید.حالا جواب خودتان را با جواب اون بازیگر مقایسه کنید.

 

۷.دفتر یادداشت

حالا نیاز به یک انبار بزرگ کلمات دارید.داستان‌هایی که خواندید و شعرهایی که نظرتان را جلب کرد و شرایطی که نیار به حاضر جوابی دارید و دیالوگ‌های مختلف و… همه‌ي اینها گنجی هستند که توسط شما یادداشت میشود.شما این تمرین را ۴۰ روز انجام بدهید.یهو میبینید یه جمله گفتید خودتان باورتان نیمشود که از شما بود.به حدی تسلطتان به کلام زیاد میشود که کیف میکنید.اگر دفتر ندارید گوشی موبایل خیلی میتونه کمکتون کنه.اپلیکیشن‌های مختلفی هم هست که برای یادداشت کردن ساخته شده.

4.4/5 - (23 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۸
ارسال دیدگاه جدید