خجالت و کمرویی چیست؟ چرا خجالت می کشیم؟

خجالت و کمرویی چیست؟ چرا خجالت می کشیم؟

آیا شما هم در موقعیتهای مختلف احساس خجالت می کنید؟

خجالت و کمرویی، موضوعی است که خیلیها با آن مواجه هستند. خجالت و کمرویی باعث می شود در هنگام حضور در اجتماع کمتر حرف بزنیم و برای ارتباط با دیگران، سوال پرسیدن و حتی حرف زدن ساده هم نگران و مضطرب شویم. احتمالا از خودتان پرسیده اید که چرا خجالت می کشم؟ چرا من انقدر خجالتی هستم؟ در این نوشته به همین موضوع یعنی دلایل خجالت و کمرویی می پردازیم و بهترین راهکارها برای از بین بردن خجالت و کمرویی را به شما یاد می دهیم.

خجالت و کمرویی چیست؟

خجالت و کمرویی یعنی ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران، احساس شرم در هنگام صحبت کردن با دیگران و پنهان کردن نیازها و احساسات واقعی خود. فرد خجالتی در ارتباط با دیگران، احساس بدی دارد و حس می کند که در هنگام حضور در دیگران، نباید حرف بزند، رفتار بدی از خود نشان دهد و خودِ واقعی اش باشد.

خیلی ها در طول زندگیشان، برای یک بار هم که شده خجالت و کمرویی را تجربه می کنند. این موضوع در روابط عاطفی، روابط کاری و ارتباط با دیگران تاثیر می گذارد و جزو مواردی است که برای ارتباط سالم باید حل شود.

 

خجالت و کمرویی

 

حالا بیایید بررسی کنیم که دلیل خجالت و کمرویی چیست؟

خجالت و کمرویی، معمولا به خاطر یکی از سه مورد زیر است:

1- کمبود اعتماد به نفس: یکی از مهمترین دلایل خجالت و کمرویی، کمبود اعتماد به نفس است. وقتی اعتماد به نفس شما پایین باشد، فکر می کنید خوب نیستید، کافی نیستید و در نتیجه فکر می کنید که هر شخص دیگری از شما بهتر است. پس یکی از ریشه های خجالت و کمرویی، در اعتماد به نفس پایین نهفته است.

2- شکل گرفتن تصویر ضعیف و نادرست از خود: تربیت فرد در دوران کودکی و نوجوانی می تواند باعث شکل گیری یک تصویر نادرست از فرد شود. وقتی ما فکر می کنیم بی ارزش هستیم، به درد هیچ کاری نمی خوریم و خودمان را شبیه به دیگران می کنیم تا از نظر آنها خوب و دوست داشتنی به نظر برسیم، این موضوع باعث می شود خودِ واقعی ما پنهان شود. در این صورت ما دیگر خودمان نیستیم و حتی احساساتی که داریم، احساسات واقعی ما نیستند! در نتیجه همیشه احساس خود را پنهان می کنیم و از نشان دادن رفتار خودِ واقعیمان طفره می رویم. پدر و مادرهایی که فرزندانشان را شدیدا تنبیه می کنند یا آنها را با دیگران مقایسه می کنند، کودکان خجالتی را تربیت می کنند.

3- فکر کردن زیاد به خود و سخت گیری: وقتی در کنار دیگران هستیم و احساس می کنیم که دیگران به ما توجه می کنند، نسبت به کارهای خود حساستر می شویم. این فکرها و سخت گیری ها در ما اضطراب را به وجود می آورد و به هر حرکت خود خیلی زیاد فکر می کنیم. به احتمال زیاد در اکثر موارد هم فکر می کنیم که کارهای خود را اشتباه انجام داده ایم! در نتیجه ترجیح می دهیم حرفی نزنیم و کاری نکنیم تا اشتباهی از ما سر نزند.

4- تلقین غلط: یکی دیگر از دلایل خجالت و کمرویی این است که شما خودتان را به عنوان یک فرد خجالتی می شناسید و برچسب خجالتی بودن را به خودتان زده اید. اگر این کار را کرده باشید، از نظر روانی این برچسب را می پذیرید و با آن زندگی می کنید. با تلقین غلط، آن صفت به صورت ثابت روی شما می ماند و جزئی از زندگی شما می شود!

 

خجالت و کمرویی

 

دوست دارید خجالت و کمرویی را کنار بگذارید؟

اولین قدم برای از بین بردن شرم و خجولی این است که بپذیرید آدم خجالتی و کمرویی هستید و این موضوع روی زندگی شما، کار شما و روابط شما تاثیر منفی گذاشته است. بعد از اینکه پذیرفتید، ببینید چه چیزی شما را نگران کرده است و در چه موقعیتهایی این حس خجالتی بودن به شما دست می دهد. سپس این موضوع را به خاطر داشته باشید که شما یک فرد خجالتی نیستید و می توانید تغییر کنید، می توانید مثل حرفه ای ها سخنرانی کنید، می توانید خیلی خوب مذاکره کنید و با افراد درست، ارتباط برقرار کنید.

 

یک اصل مهم که شما را از خجالت و کمرویی نجات می دهد!

نکته ای که به خیلی ها کمک می کند تا خجالت و کمرو بودن را کنار بگذارند این است که هیچ کس، آنقدری که شما فکر می کنید حواسش به شما نیست و شما زیر ذره بین نیستید. هرکس دغدغه های خاص خودش را دارد و فرصت این را ندارد که روی شما دقیق شود. به جای اینکه به خودتان سخت بگیرید و نگران رفتار و گفتار خود باشید، خودتان را یکی از افراد معمولی این دنیا بدانید. دیدگاه خود را از ضعیف بودن به قدرتمند بودن تغییر دهید و ذهنتان را به کنترل خود دربیاورید. یعنی اینکه با خود تکرار کنید که: من فردی قوی هستم و روی اوضاع کنترل دارم. من زندگی با شجاعت را به زندگی در ضعف ترجیح می دهم. من برای تغییر کردن و بهتر شدن آماده هستم. باور کنید گفتن همین عبارات با لحن بلند، سر و بدن صاف و حس خوب، خجالت شما را بسیار کمتر می کند و شجاعت شما را تقویت خواهد کرد.

 

برای رفع خجالت و کمرویی ، خودتان را دوست داشته باشید!

اگر می خواهید حس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید و خجالت و کمرویی را از بین ببرید، یاد بگیرید که به خودتان عشق بورزید و از خودتان قدردانی کنید. باور کنید شما به عنوان یک موجود خاص و منحصر به فرد، ارزشمند هستید و استعدادها و احساسات بسیار خوبی دارید.

برای دوست داشتن خودتان، هر روز جلوی آینه بایستید و به خودتان بگویید دوستت دارم، تو را با همه خوبی ها و ویژگی هایت دوست دارم.

می توانید نامه ای عاشقانه برای خودتان بنویسید و از تمام کارهایی که انجام داده اید تشکر کنید. از حالا به بعد، از خودتان به خاطر زحماتی که کشیده اید تشکر کنید. کارهایی را انجام دهید که دوست دارید، به خودتان رسیدگی کنید و هر روز زمانی مختص به خودتان داشته باشید و با خودتان خوش بگذرانید.

اگر دوست دارید با 3 تکنیک عالی برای رفع خجولی آشنا شوید، این مقاله را بخوانید؛ زیرا روشهای فوق العاده برای رهایی از خجالت و کمرویی را به شما یاد می دهد.

4.3/5 - (20 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۱
ارسال دیدگاه جدید