۷ تمرین صداسازی | چطور صدای بهتری داشته باشیم ؟

۷ تمرین صداسازی | چطور صدای بهتری داشته باشیم ؟

در ارتباطات امروزی، داشتن صدای خوب و قوی اهمیت بسیاری دارد. آموزش فن بیان و صدا سازی به ما کمک می‌کند تا ارتباطاتمان را بهبود بخشیم و اثربخش‌تر بر روی مخاطبانمان باشیم. در این مقاله، به بررسی هفت تمرین صداسازی می‌پردازیم. این تمرین‌ها با استفاده از مثال‌های عملی و تکنیک‌های کاربردی، به شما کمک می‌کنند تا صدای قوی‌تر و جذاب‌تری داشته باشید.

 

منظور از صداسازی صدای دوبلور ها نیست

صداسازی و منظور از صدا در اینجا به معنای تمرین و بهبود صدای فرد است، نه صدای دوبلورها. در این مقاله، تمرین‌هایی که برای بهبود قدرت، کیفیت و جذابیت صدای فرد ارائه می‌شود، مورد بررسی قرار می‌گیرد. هدف اصلی این تمرین‌ها، ارتقای مهارت‌های فن بیان و ارائه صدایی جذاب و قوی است.

تمرین های صداسازی

تمرین خودکار برای صداسازی

 

۱. تمرین صداسازی: استفاده از خودکار 

خیلی از افراد صدای خوبی دارند، اما به دلیل اینکه موقع صحبت‌کردن دهان خود را به‌خوبی باز نمی‌کنند، ممکن است کلمات را به‌خوبی ادا نکنند. تمرین خودکار یکی از بهترین روش‌ها برای تقویت فک و دهان است.

 

نحوه انجام تمرین:

برای انجام این تمرین، انتهای یک خودکار یا یک مداد را به‌صورت افقی بین چهار دندان جلویی (دو دندان بالایی و دو دندان پایینی) قرار دهید و شروع به خواندن یک متن به دلخواه کنید. مراقب باشید که خودکار از دهانتان نیفتد. در اصل، این تمرین باعث می‌شود که ماهیچه‌های فک و دهانتان بیشتر باز و بسته شوند و به همین دلیل، صدای شما پس از تمرین مستمر، شفاف‌تر و واضح‌تر می‌شود.

نکته: می‌توانید هر چند جمله یک‌ بار، خودکار را دربیاورید و آب دهانتان را قورت بدهید.

.

تمرین مشدد خوانی برای صداسازی

 

۲. تمرین صداسازی: کلمات را مشدد بخوانید

این تمرین، مانند تمرین خودکار، به شما کمک می‌کند تا ماهیچه‌های فک و دهانتان بهتر باز و بسته شود و در نتیجه به صورت راحت‌تری صحبت کنید.

 

نحوه انجام تمرین مشدد خوانی:

  1. یک متن انتخاب کنید.
  2. روی تمام کلمات متن تشدید قرار دهید.
  3. سعی کنید این متن را به صورت اغراق آمیز بخوانید. به عبارت دیگر، سعی کنید دهانتان را بیش از حد باز و بسته کنید تا ماهیچه‌های فک و دهانتان قوی‌تر شود. به عنوان مثال، سعی کنید جمله زیر را بخوانید:

“سّلّاّمّ مّنّ دّرّ حّاّلّ بّهّبّوّدّ فّنّ‌بّیّاّنّمّ هّسّتّمّ

 

تمرین تکرار جملات سخت

 

۳. تمرین صداسازی: تکرار جملات سخت

در این تمرین، هدفمان این است که به صورت مستمر یک جمله سخت را تکرار کنیم. با انجام مداوم این تمرین، تپق زدن ما به شدت کاهش پیدا می‌کند. در ادامه، چند نمونه از جملات سخت را برایتان قرار داده‌ایم.

نکته: نیازی به سریع گفتن جملات نیست. هرچه کلمات را واضع تر و شفاف تر را بیان کنید بهتر است. نمونه‌های جملات سخت:

  1. بیست بار بگویید: “کانال کولر، تالار تونل.”
  2. بیست بار بگویید: “قوری گل قرمزی.”
  3. بیست بار بگویید: “یک سکه یک سنتی.”
  4. بیست بار بگویید: “یه یویوی یه یورویی.”
  5. بیست بار بگویید: “افر ارشد ارتش اتریش.”

 

 

تمرین فریاد بدون صدا

 

۴. تمرین صداسازی: خواندن متن با فریاد، ولی بدون صدا

این تمرین باعث می‌شود که فک شما تقویت شود و صدای رساتر و شفاف‌تری داشته باشید.

نحوه انجام تمرین:

فکر کنید دارید داد می‌زنید و یک متن به دلخواه را می‌خوانید، اما صدایی نباید از دهان شما خارج شود. این تمرین هم مثل تمرین خودکار و مشدّدخوانی، باعث شفافیت در صدا می‌شود.

نکته: پس از انجام این تمرین، ممکن است ماهیچه‌های فکتان درد بگیرد. سعی کنید زیاد به خودتان فشار نیاورید و هر موقع خسته شدید، به خودتان استراحت بدهید.

 

تمرین دندان های بسته

 

۵. تمرین صداسازی: متن را با دندان‌های بسته بخوانید

خواندن متن با دندان‌های بسته باعث تقویت ماهیچه‌های فک و درنتیجه، بیان بهتر و شفاف‌تر شما می‌شود.

نحوه انجام تمرین:

یک متن به دلخواه انتخاب کنید. سپس دندان‌هایتان را به هم بفشارید و سعی کنید با دندان‌های بسته متن را بخوانید. در این تمرین، باید سعی کنید کلمات را غلوشده و با اغراق زیاد بیان کنید؛ به‌طوری‌که لب‌هایتان بیشتر از حد معمول تکان بخورد.

 

تمرین سرعت خواندن

 

۶. تمرین صداسازی: متن  را با سرعت تند و سرعت کند بخوانید

اگر دقت کرده باشید، عده‌ای از افراد خیلی کند صحبت می‌کنند؛ به‌طوری‌که حوصله آدم سر می‌رود. عده‌ای نیز خیلی تند صحبت می‌کنند. ممکن است آن‌قدر سریع صحبت کنند که منظورشان را به‌درستی نفهمیم. در این تمرین، ما سعی بر تنظیم‌کردن سرعت بیانمان داریم.

نحوه انجام تمرین:

برای انجام این تمرین یک متن انتخاب کنید و ‌یک بار متن را با سرعت ‌بالا و یک ‌بار با سرعت خیلی پایین بخوانید (اسلوموشن). دقت داشته باشید که کلمات باید کامل و شفاف ادا شوند؛ مخصوصاً زمانی‌که می‌خواهید آن را با سرعت ‌بالا بخوانید.

 

ضبط صدا

 

۷. ضبط صدای خودتان

حتماً صدای خودتان را در هر تمرین‌ ضبط کنید. ضبط صدا به دو دلیل مهم است: یک اینکه بعد از گذشتن چند روز همین صداهای ضبط‌شده میزان بهبود فن بیانتان و صدایتان را به شما نشان می‌دهد و می‌فهمید که چقدر صدایتان تغییر کرده است. دوم اینکه شما تا الآن صدای خودتان را از مغزتان می‌شنیدید و زمانی‌که صدای خودتان را ضبط می‌کنید، صدایی را که دیگران از شما می‌شنوند، می‌شنوید. پس می‌توانید نقاط ضعف صدایتان را پیدا کنید و آن را بهبود دهید.

 

جمع‌بندی

در نهایت، با توجه به تأثیر بسیار مهمی که تمرین های صداسازی در بهبود صدای شما و ارتقای کیفیت گفتارتان دارند، توصیه می‌کنیم که این تمرین ها را به صورت مستمر و منظم در برنامه روزانه خود جای دهید. با ادامه دادن به تمرین ها، به طور طبیعی بهبود خواهید یافت و قدرت صدایتان را تقویت خواهید کرد.

4.3/5 - (114 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۵
ارسال دیدگاه جدید