چگونه رک باشیم؟ | با این ترفندها رک صحبت کن! + تمرین عملی

چگونه رک باشیم؟ | با این ترفندها رک صحبت کن! + تمرین عملی

آیا تا به حال احساس کرده‌اید که در برخی مواقع نمی‌توانید نظرات و افکارتان را به قاطعانه و رک بیان کنید؟ آیا می‌خواهید بتوانید با شفافیت و صراحت صحبت کنید؟ در اینجا با شما به یکی از مهم ترین بخش های آموزش فن بیان یعنی رک گویی می پردازیم و بهترین تکنیک ها برای رک صحبت کردن را بیان خواهیم کرد.

 

منظور از رک گویی چیست؟

فرض کنید یکی از همکارانتان از شما درخواست می کند که برای این هفته پروژه او را همراه با کار های خودتان انجام دهید. آیا شما می توانید با صراحت کامل و رک درخواست او رد کنید؟رک گویی به معنای صراحت و شفافیت در بیان افکار و نظرات است. این ویژگی افراد را قادر می‌سازد تا بدون پنهان‌کاری و با وضوح اظهار نظر کنند. در عین حال، این مهارت با رعایت اصول ادب و احترام به دیگران همراه است. به طور خلاصه، رک گویی به معنای بیان با صداقت و وضوح بدون انتقاد یا توهین به دیگران است.

 

آیا رک گویی بد است؟

خیر، رک گویی در واقع یک ویژگی مثبت است که به فرد اجازه می‌دهد با صداقت و شفافیت صحبت کند. این مهارت ارتباطات را بهبود می‌بخشد و از ایجاد ابهامات و سوءتفاهمات جلوگیری می‌کند. با این حال، مهم است که در حین رک گویی اصول ادب و احترام به دیگران را رعایت کرد. به طور خلاصه، رک گویی یک ویژگی مثبت است که با رعایت اصول ادب، می‌تواند ارتباطات را بهبود بخشد.

 

تفاوت رک بودن با توهین و بی ادبی

رک بودن به هیچ عنوان به معنی توهین یا بی احترامی به دیگران  نیست. در واقع، هدف اصلی از رک بودن، ارتقاء ارتباطات و افزایش شفافیت در صحبت‌هاست. ما هیچ‌گاه نمی‌خواهیم دیگران را ناراحت کنیم و درآخر بگوییم “چون من فرد رکی هستم این حرف هارو گفتم”. رک بودن به معنی بیان هر چیزی که می خواهیم نیست. بنابراین، تفاوت اساسی میان رک بودن و توهین در هدف و نیت ما است. هدف ما، بهبود ارتباطات و افزایش صداقت و شفافیت است نه دلخور کردن دیگران.

 

 

چگونه رک صحبت کنیم؟

رک صحبت کردن یک هنر و مهارت است که می‌تواند با تمرین و توسعه‌ی خودباوری بهبود یابد. در این بخش بهترین تکنیک ها برای رک گویی می‌پردازیم:

۱. در ابتدا ممکن است رک گویی سخت باشد!

همانطور که خیلی از کارها برای ما در ابتدا سخت بوده‌اند، رک گویی نیز همینطور است. برای مثال، مانند اولین باری که پشت فرمان خودرو نشستیم و رانندگی کردیم احتمالا با احساسات عجیب و ترسناکی روبرو شده‌ایم. برای اینکه بتوانید شخصیت رک داشته باشید باید به خودتان اعتماد کنید و تصمیم بگیرید از این به بعد با افراد رک صحبت کنید.

 

۲. کمبود اعتماد به نفس دلیل عدم رک گویی

یکی از دلایلی که ممکن است باعث عدم رک گویی شود، کمبود اعتماد به نفس است. در این صورت، لازم است به افزایش اعتماد به نفس خود بپردازید تا بتوانید با شفافیت و رک صحبت کنید. برای این موضوع می توانید مقاله “چطور به سادگی با اعتماد به نفس صحبت کنیم؟“را مطالعه کنید.

 

۳. مهارت قاطعانه صحبت کردن

برای اینکه بتوانیم رک صحبت کنیم، باید در ابتدا مهارت قاطعانه صحبت کردن را یاد بگیریم. این شامل توانایی در بیان نظرات و افکار با اطمینان و قاطعیت است. برای بهبود این مهارت می‌توانید مقاله “چطور قاطعانه و محکم صحبت کنیم؟” را مطالعه کنید.

 

۴. نیازی نیست همه را راضی نگه دارید!

مهم نیست که همه افراد را همیشه راضی نگه دارید. در مواقعی که بهتر است با شفافیت و رک صحبت کنید. بهتر است بدانید راضی نگه داشتن افراد یکی از نشانه های کمبود اعتماد به نفس است.

 

 

۵. فکر کردن به اهمیت رک بودن

همه چیز از خودتان شروع می‌شود. اگر می‌خواهید یک فرد رک باشید، ابتدا از خودتان بپرسید چرا؟ از خودتان بپرسید که رک بودن چه مزایایی برایتان دارد. با این کار، ابتدا خودتان را متقاعد کرده‌اید که رک بودن برایتان مفید است و سپس از این موضوع استفاده می‌کنید.

 

۶. می‌توانید “نه” بگویید؟

یکی از مواردی که به شما کمک می‌کند شخصیت رکی داشته باشید، نه گفتن است. اگر مدام به درخواست‌های دیگران جواب مثبت می‌دهید، این به این معناست که شما همواره در حال راضی نگه داشتن دیگران هستید و این ممکن است نشان از کمبود اعتماد به نفس باشد. در نتیجه سعی کنید از این به بعد بیشتر در مواردی که مخالف آن هستید “نه” بگویید. اگر علاقه دارید بیشتر در مورد این موضوع بدانید می‌توانید مقاله “چطور محترمانه نه بگوییم” را مطالعه کنید.

 

تمرین رک گویی
آیا به یاد دارید آخرین باری که نتواستید حرف‌هایتان را با شفافیت و واضح بیان کنید چه زمانی بوده است؟ یک برگه بردارید و در آن از خود سوال کنید که چرا نتوانستید رک صحبت کنید؟ آیا دلیلش ترس بود، یا شاید خجالت یا حتی احترام به طرف مقابل بود یا موارد این‌چنینی. با پاسخ دادن به این سوالات، سعی کنید با خودتان بیشتر آشنا شوید. با این کار، به راحتی می‌توانید رک گویی را در خودتان را تقویت کنید.

کلام آخر

در پایان، مهارت رک گویی به شما این امکان را می‌دهد که افکار و نظرات خود را با شفافیت و وضوح ابراز کنید. با تمرین و توسعه این مهارت، می‌توانید در ارتباطات خود بهترین نتایج را بگیرید و به یک فرد رک و صریح تبدیل شوید. ممنون که تا پایان این مقاله با ما همراه بوده اید.

4.5/5 - (21 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید