چطور فرد خوش صحبتی باشیم؟ (راز فن بیان افراد جذاب)

چطور فرد خوش صحبتی باشیم؟ (راز فن بیان افراد جذاب)

افراد خوش صبحت چه ویژگی دارند؟ چه چیزی باعث می شود آنها خوب صحبت کنند؟ در این مقاله، به بررسی فن‌بیان افراد خوش صحبت و تکنیک‌هایی که باعث می‌شود آن‌ها بتوانند جذاب و شنیدنی صحبت کردنند می‌پردازیم. صحبت کردن به شیوه‌ای جذاب و مؤثر نه تنها به بهبود روابط اجتماعی کمک می‌کند، بلکه به ما در برقراری ارتباطات موفق و موثر کمک می‌کند. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

خوش صحبت

 

۵ عامل کلیدی خوش صحبت بودن:

پنج عامل، باعث می شود شما فرد خوش صحبتی باشید. هرچه شما این پنج مورد را بهتر استفاده کنید، کلامتان جذاب‌تر و شنیدنی‌تر می‌شود.

 

تکنیک شماره یک افراد خوش صحبت: استفاده از لحن مناسب

لحن احساس پشت کلام ما است و  تأثیر زیادی بر گفتار ما دارد. افراد خوش صحبت از لحن مناسبی در کلامشان استفاده می کنند. برای اینکه بیشتر اهمیت لحن را متوجه شوید به‌عنوان مثال، سعی کنید جمله دوستت دارم را یک ‌بار با لحن عاشقانه و یک ‌بار با لحن بی‌تفاوت بیان کنید.

می‌بینید؟ جمله یکی است، ولی در لحن بی‌تفاوت نتیجه کاملاً معکوس دارد.

در مقاله “چطور لحن خوبی داشته باشیم” هشت تمرین برای بهبود لحن معرفی کرده ایم که می خواهیم در ادامه یکی از این تمرین ها را معرفی کنیم:

 

تمرین :

۱. میکروفن گوشتان را روشن کنید

۲. یک دیالوگ به دلخواه انتخاب کنید
۳. سعی کنید با لحن های مختلف بخوانید (لحن خوشحال، عصبی، ناراحت، متنفر، بی میل، بی تفاوت، تعجب، خبری، عاشقانه و… )

۴. بعد از ضبط صدای خود به لحن صدایتان از یک تا صد نمره دهید

 

تکنیک شماره دو افراد خوش صحبت: استفاده به موقع از مکث

افراد خوش صحبت در لابلای صحت‌هایشان مکث‌های به موقع دارند. این امر باعث می شود مطلب در ذهن مخاطب تصویرسازی شود و بتواند حرف طرف مقابل را تجزیه و تحلیل کند. پس اگر می خواهید شما هم فرد خوش صحبتی باشید بهتر است از مکث در دیالوگ‌هایتان استفاده کنید.

تمرین:

میکروفن گوشی خود را روشن کنید، سپس یک کتاب بردارید و سعی کنید با مکث های پی در پی کتاب را بخوانید. درآخر عملکرد خودتان را ارزیابی کنید.

 

تکنیک شماره سه افراد خوش صحبت: استفاده به موقع از تاکید

تاکید به معنای نشان دادن اهمیت بخشی از گفتار است. گاهی در یک دیالوگ نیاز داریم که بخشی از جمله‌ را با تاکید بیشتری بگوییم تا اهیمت آن برای فرد مقابل مشخص شود. به عنوان مثال جمله “دیروز بهت گفتم، نرو پیش احمد.”

اگر روی بخش “دیروز بهت گفتم” تاکید کنیم. نشان از اهمیت زمانی است که دیالوگ گفته شده.

اگر روی بخش “نرو پیش احمد” تاکید کنیم. نشان از اهمیت کاری است که در دیالوگ گفته شده.

 

تمرین:

میکروفن گوشی خود را روشن کنید، سپس یک کتاب بردارید و سعی کنید در جای مناسب از تاکید استفاده کنید.

 

تکنیک شماره چهار افراد خوش صحبت: فراز و فرود در تن صدا

افراد خوش صحبت معمولا به صورت یکنواخت صحبت نمی کنند.  تن صدای یکسان ممکن است باعث خستگی و بی‌حوصلگی در مخاطبان شود. افراد خوش صحبت تن صدایشان را  تنوع بخشیده و گاهاً آن را زیاد یا کم می کنند تا از خستگی مخاطبان جلوگیری کنند.

تمرین:

میکروفن گوشی خود را روشن کنید، سپس یک کتاب بردارید و سعی کنید در جای مناسب تن صدایتان را بالا یا پایین ببرید. درآخر عملکرد خودتان را ارزیابی کنید.

 

در انیمیشن زیر عدم استفاده از فراز و فرود در تن صدا را می بینیم: 😂

 

تکنیک شماره پنج افراد خوش صحبت: استفاده از سرعت مناسب

یکی از تمریناتی که برای فن‌بیان و خوش صحبت بودن نیاز داریم سرعت کلام است. میانگین سرعت کلام در دقیقه ۱۳۰ کلمه تا ۱۷۰ کلمه است. می توانید صدای خودتان را ضبط کنید و برسی کنید در یک دقیقه شما چند کلمه صحبت می کنید. اگر بالا‌تر از ۱۷۰ کلمه بود یعنی سرعت کلام شما بالا است. و اگر پایین‌‌تر از ۱۳۰ بود یعنی سرعت کلام شما پایین است.

 

تاثیر دایره لغات بر خوش صحبت بودن

دایره لغات بر خوش صحبت بودن و توانایی سخنوری یک فرد تأثیر بسزایی دارد. یک فرد خوش صحبت، با داشتن واژگان گسترده و متنوع، قادر است ایده‌ها و نظرات خود را به صورت دقیق و قاطعانه بیان کند. علاوه بر این، استفاده مناسب از کلمات و عبارات قوی و جذاب، می‌تواند اثرگذاری زیادی در جلب توجه و ارتباط مؤثر با مخاطبان داشته باشد.

اگر به این مبحث علاقه‌مند هستید می توانید مقاله”افزایش دایره لغات فارسی“‌را مطالعه کنید.

 

خوش صحبت

 

تاثیر تمرینات صداسازی بر خوش صحبت بودن

یکی از ویژگی های افراد خوش صحبت صدای خوب است. آنها با صدای جذابی که دارند، توجه دیگران را جلب می کنند. شما می توانید برای بهبود صدایتان از تمرینات صداسازی استفاده کنید.

تمرینات صداسازی تمریناتی هستند که به بهبود صدا و کیفیت آن کمک می‌کنند. چند نمونه از این تمرین‌ها عبارتند از: تمرین خودکار، تمرین مشدد خوانی، تمرین فریاد بدون صدا و غیره. ما در مقاله “۷ تمرین صداسازی” به صورت اختصاصی در مورد تمرین های صداسازی صحبت کرده‌ایم در ادامه یکی از معروف ترین تمرین های صداسازی را معرفی می کنیم.

 

 تمرین صداسازی: خودکار

خیلی از افراد صدای خوبی دارند، اما به دلیل اینکه موقع صحبت‌کردن دهان خود را به‌خوبی باز نمی‌کنند، ممکن است کلمات را به‌خوبی ادا نکنند. تمرین خودکار یکی از بهترین روش‌ها برای تقویت فک و دهان است.

 

نحوه انجام تمرین:

برای انجام این تمرین، انتهای یک خودکار یا یک مداد را به‌صورت افقی بین چهار دندان جلویی (دو دندان بالایی و دو دندان پایینی) قرار دهید و شروع به خواندن یک متن به دلخواه کنید. مراقب باشید که خودکار از دهانتان نیفتد. در اصل، این تمرین باعث می‌شود که ماهیچه‌های فک و دهانتان بیشتر باز و بسته شوند و به همین دلیل، صدای شما پس از تمرین مستمر، شفاف‌تر و واضح‌تر می‌شود.

نکته: می‌توانید هر چند جمله یک‌ بار، خودکار را دربیاورید و آب دهانتان را قورت بدهید.

 

سخن آخر

در نهایت، اگر به مباحث فن‌بیان علاقه‌مندید پیشنهاد می شود مقاله “آموزش فن بیان” را مطالعه کنید. این مقاله می‌تواند به شما در بهبود و تقویت مهارت های فن بیان و خوش صحبتی کمک کند.

4/5 - (9 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۲
ارسال دیدگاه جدید